het verhaal van Callati

Waarom moet dit uitgelegd worden?

is er een probleem dan?

Je denkt waarschijnlijk, wat is het probleem? Een koffiemerk koopt groene bonen bij een koffieboer, laat deze roosteren en verkoop dit aan de consument. Iedereen krijgt een eerlijk deel van de winst. Helaas is dit niet het geval, maar 4% van de prijs die wij (als consumenten) betalen voor de koffie komt terecht bij de koffieboer. De afgelopen tijd gaan de koffieprijzen voor ons omhoog, maar voor de koffieboeren gaat de prijs alleen maar omlaag.

Hoe kan dit? De waarde in wat wij de wereldwijde koffiestoel noemen, werd gelijk verdeeld tussen de producerende landen en consumerende landen. Voor een lange tijd was de winst min of meer eerlijk verdeeld tussen de consumerende landen en de producerende landen. Alleen in de laatste 10 jaar is dat snel veranderd. Tegenwoordig krijgen de producerende landen nog maar 13-17% van de winst. In diezelfde periode werden alle waarde toegevoegde activiteiten uit deze landen weggehaald, wat ze afhankelijk maakte van ontwikkelingshulp.

In de afgelopen 30 jaar wordt de wereldwijde coffee industrie gedomineerd door slechts 5 grote multinationals. Ze hebben ze prijs voor de consumenten verhoogd, terwijl alle waarde toegevoegde activiteiten in koffielanden eruit zijn verdwenen. Leverde dit wel een verhoogde kwaliteit op? Helaas niet. Deze multinationals begonnen bonen van een verschillende herkomst te mengen om een uniforme smaak te creëren, een saaie smaak. Als je kijkt naar de winst die deze multinationals maken, zijn ze begonnen een gemiddelde kwaliteit koffiebonen te gebruiken. Koffiekwaliteit en unieke smaak werden ingeruild voor hogere winstmarges met behulp van technologie in plaats van vakmanschap. Kunnen we hier iets aan doen? Ja zeker, met uw hulp kunnen we een verandering maken in de koffie industrie.

Hoe? Callati Coffee zal investeren in apparatuur om de koffiebonen te roosteren en te verpakken. We zullen deze apparaten naar koffieboeren in Rwanda, Colombia, Nicaragua en Peru brengen. Samen met ons team zullen we deze bonen omzetten in de allerbeste koffie. Deze koffie wordt bij jou thuisbezorgd tegen lagere prijzen die u verwacht voor premium koffie.

Callati Coffee start een proces dat het evenwicht in de wereldwijde koffieketen herstelt, waardoor meer economische waarden in het koffieproducerende land wordt gecreëerd. Wanneer de directe handel zich ontwikkelt en verbeterd, zal Callati steeds meer koffieboeren in verschillende landen gaan helpen. Het uiteindelijke doel is dat deze landen volledig onafhankelijk van ontwikkelingshulp worden.

Kom meer te weten over de landen!

wat wij willen bereiken

Ons doel

Waarom vinden wij dit belangrijk?

In een ideale wereld is iedereen gelijk, krijgt iedereen wat die verdient en krijgt iedereen waar die recht op heeft. Ook Callati wil hierbij helpen om te zorgen dat de wereld een stukje beter wordt. Door te zorgen dat de koffieboeren een eerlijke prijs voor hun bonen krijgen, kunnen deze boeren meer investeren in hun leven, bedrijf en kinderen met als doel ze een beter toekomstbeeld te geven.

Waarom is Callati coffee anders?

In Nederland wordt de waardering voor zuivere Italiaanse koffiebeleving steeds groter. Samen met de behoefte om koffieboeren te helpen om betere leefomstandigheden te realiseren, is Callati Coffee ontstaan. Deze elementen samen zorgen voor prachtige koffie. Italiaanse smaakbeleving samen met eerlijke koffie. Callati Coffee ondersteunt vier projecten waar Callati de bonen naar Nederland brengt om deze in een ambachtelijke, toch technologische geïnnoveerde koffiebranderij te laten branden.

waneer is een product direct trade?

Producten waar het logo van "direct trade" opstaat. zeggen dat zij de koffiebonen zonder tussenhandelaren kopen van de koffieboeren. Het uiteindelijke doel van direct handelen is om een de handelsketen van koffie korter te maken, zodat de producenten van koffie, de koffieboeren, meer geld krijgen voor hun producten. Doordat er direct ingekocht wordt bij de producent, kunnen de koffiebranders beter de kwaliteit van koffie bewaken en garanderen.

Een product is dus direct trade wanneer er geen tussenhandelaren bij betrokken worden en het product direct vanuit de plek van herkomst gehaald wordt.

De herkomst van onze producten

Kom meer te weten over de makers van de koffie en hun families over de hele wereld.

12 koffieboeren
Colombia, Argote

Het eerste familie-koffieboerderij bedrijf waar wij mee zijn gaan samenwerken! In de stad Colón Genova, in het noorden van het Narino gebied, is ook de allereerste specialty koffie geproduceerd!

Uit dit gebied komt een unieke koffie, een complexe koffie met een volle smaak van gedroogd fruit. In de samenwerking met de Argote familie hebben we in het eerste jaar al gelijk kunnen helpen om betere machines en apparaten aan te schaffen. Ook is er gezorgd dat er export licentie beschikbaar kwam voor de boerderij, zodat ze hun koffiebonen rechtstreeks kunnen verkopen aan Callati Coffee. Tegenwoordig hebben ze de groei van hun planten kunnen verbeteren, bij hun eigen boerderij en hun bevriende familie. Hierdoor heeft de hele regio vooruitgang geboekt.

18 koffieboeren
Nicaragua, Expocamo

Byron Rodriguez. Gedreven door innovatie runt hij zijn koffieboerderij: Finca san Isidru. Door hulp kan hij investeren in middelen voor zijn boerderij, maar hij is nog lang niet op het punt waar hij wil zijn. Help jij hem en zijn familie om verder te ontwikkelen?

Byron is een harde werker, voor elk probleem probeert hij een oplossing te vinden. Zulke mannen zijn nodig bij het onderhouden van een bedrijf. In Nicaragua is een dorp net een familie, iedereen probeert voor elkaar te zorgen. Toen Byron een kleine jongen was, was hij al druk bezig machines te repareren. Door dit voor verschillende koffieboeren in het dorp te doen werd hij er steeds handiger in. De koffieboerderij van de familie van Byron werd steeds groter en dus moest er geïnnoveerd worden. Byron heeft zelf apparatuur ontwikkeld waardoor er efficiënter gewerkt kon worden en de kwaliteit van de koffie werd verbeterd. In landen zoals Nicaragua is het nodig om te blijven innoveren, drink koffie van Byron Rodriguez en help koffieboeren met overleven.

1 social enterprise
Peru, Churupampa

Door de samenwerking met organisaties, die zich inzetten voor fairtrade koffieprijzen, zijn de leefomstandigheden zichtbaar verbeterd in Peru, Churupampa. Betekend het dat als het een beetje beter gaat dat we deze gebieden geen hulp meer nodig hebben? Nee, zeker niet. Dit kan ervoor zorgen dat ze terugvallen in oude gewoontes, of in de handen van dominante exporteurs komen en geen andere keuze hebben dan samen te werken met deze exporteurs.

Help deze 30 gezinnen door koffie te drinken die verbouwd wordt in Peru, Churupampa. Mooi gebied, maar toch was er kortgeleden nog sprake van armoede. Door direct trade met deze koffieboerderijen in Churupampa is de gehele tussenhandel weggelaten en het geld wat hierdoor vrijkwam, kon direct naar deze 30 gezinnen gaan.

Dit was allemaal zeker niet zonder resultaat. Een excellente kwaliteit koffie uit dit mooie gebied. Door zorgvuldig om te gaan met het oogsten van de koffievruchten, levert dit een top resultaat zoals dat over de hele wereld maar zelden voorkomt. Geniet en maak een verschil met elke kop koffie die je drinkt!

2 coops, 1 onafhankelijke mill
Rwanda, Rushashi

Midden in Afrika is nog een lange weg te gaan op het gebied van leefomstandigheden verbeteren voor families op koffieboerderijen. Mooi om te zien dat het ook hier heel aders kan. We hebben hier, tot onze verbazing, de meest geavanceerde koffieboeren gezien. Niet alleen op het gebied van techniek, maar ook door organisaties die opkomen voor vrouwenrecht bij het runnen van koffieboerderijen. Rushashi is een goed voorbeeld hoe je op een duurzame manier een koffieplantage kan runnen. De kwaliteit en procesverbetering gaat hier goed samen. Hier hebben we te maken met een mooie complexe koffie, die de laatste jaren veel prijzen op internationaal gebied heeft gewonnen. Callati Coffee is trots om deze koffie te mogen aanbieden. Tijdens het drinken van deze koffie help je ook nog mee aan betere omstandigheden wat zorgt voor meer stabiliteit in dit onrustige land.

Help deze 30 gezinnen door koffie te drinken die verbouwd wordt in Peru, Churupampa. Mooi gebied, maar toch was er kortgeleden nog sprake van armoede. Door direct trade met deze koffieboerderijen in Churupampa is de gehele tussenhandel weggelaten en het geld wat hierdoor vrijkwam, kon direct naar deze 30 gezinnen gaan.

Dit was allemaal zeker niet zonder resultaat. Een excellente kwaliteit koffie uit dit mooie gebied. Door zorgvuldig om te gaan met het oogsten van de koffievruchten, levert dit een top resultaat zoals dat over de hele wereld maar zelden voorkomt. Geniet en maak een verschil met elke kop koffie die je drinkt!

Het branden van de koffiebonen

Wij laten onze bonen branden in een moderne koffiebranderij, die gefocust is op hoog kwalitatieve koffie. Hierbij staat koffie op nummer 1. Samen zijn wij transparant over de duurzame relaties met onze partners, van koffieboer tot klant.

DIRECT TRADE

Geef je hier op om altijd op de hoogte te blijven.

CALLATI COFFEE

BEL ONS OP +31 (318) 706970

maandag t/m vrijdag:
10.00 - 21.00

zaterdag:
10.00 tot 17.00MAIL ONS OP: info@callati.nl