Colombia

Argote

Argote is de allereerste speciale koffie die uit het dorp Colón Genova in het noorden van de Nariño-regio van Colombia komt. Ze werden onafhankelijke exporteurs, hebben verhoogde bedden gemaakt, hielpen hun vrienden van het Muñoz-familieproces en exporteerden hun gewas en al zeven groepen veld barista's hebben geholpen om te experimenteren met cascara, honing, natuurlijke anaërobe verwerking en nog veel meer.

Ook al werd in 1723 koffie voor het eerst geïntroduceerd in Colombia, de koffieproductie werd pas aan het eind van 1800 van belang. in totaal zijn er tussen de 480.000 en 520.000 koffieboeren die zorgen voor de afzet van koffiebonnen in Colombia.

In het gebied Andes zijn gebieden met een microklimaat. in dit klimaat kunnen koffieplanten goed groeien. Doordat dit gebied erg ongelijk is in hoogtes wordt een grote productie van koffiebonnen moeilijk en eigenlijk onmogelijk. Hierdoor richten ze zich in Colombia meer op de kwaliteit van de bonen en niet op de kwantiteit. In Colombia worden alleen Arabica bonen verbouwd.

Arabica bonen worden op grote hoogtes verbouwd. Hierdoor worden ze minder snel blootgesteld aan dieren en ziektes. De hoeveelheid cafeïne in deze bonen is aanzienlijk minder dan in Robusta bonen.

Colombiaanse koffie heeft enorm veel verschillende smaken. Zo is er een zwaardere variant met een chocolade ondertoon. Een andere variant kan een bittere smaak hebben met zoetere, fruitig ondertoon.

Shopping cart

close

Sign in

close

Scroll To Top