Wil je koffie? Suiker en melk erin? Jaren geleden was dit de enige soort die er bekend was in Nederland.
Tegenwoordig zijn er veel meer keuzes die er gemaakt kunnen worden als er gedacht wordt aan koffie.
Ristretto
15 – 25 milliliter sterke koffie
Doordat er minder water wordt toegevoegd aan de gemalen koffie, wordt deze nog sterker.
Espresso
25 – 35 mililiter sterke koffie
Bij Espresso wordt er wat meer water toegevoegd aan de gemalen bonen. Nog steeds is dit een sterke koffie
Americano
Espresso aangelengd met heet water. Deze koffie lijkt het meest op de koffie hoe wij (Nederlanders) deze kennen.
Macchiato
Espresso aangevuld met een toefje melkschuim
Cortado
Espresso aangevuld met warme melk.
Cappuccino
Espresso aangevuld met warme melk en ten slotte melkschuim bovenop.
Latte
Een Latte wordt geschonken in een groot, vooral lang, glas. Allereerst wordt de espresso in het glas gegoten, daarna wordt de gestoomde melk toegevoegd, als laatste wordt de geschuimde melk toegevoegd.
Latte macchiato
Ook de Latte Macchiato wordt geschonken in een groot lang glas. Alleen wordt hier eerst de gestoomde melk toegevoegd, vervolgens de espresso en als laatste wordt de opgeschuimde melk erop gelegd.